Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Σχόλια

Δελτίο τύπου για δηλώσεις Λασκαρίδη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

            ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’

Α.ΤΡΙΤΣΗ 50, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ , 281 00

ΤΗΛ/ΦΑΞ : 2671025656

Email: somkenaf@yahoo.gr

Διαδίκτυο: www.alidromos.gr

                                              

     Αφορμή λαβόντες  απ΄τις δηλώσεις του κ.Λασκαρίδη για την Ελληνική κυβέρνηση ( και κατ’έπέκταση προς τον λαό που την εξέλεξε)  θέλουμε να παραθέσουμε  κάποια σχόλια για την συμπαθή κατά τα άλλα τάξη των Ελλήνων Πλοιοκτητών.

 Δεν μας ενδιαφέρει αν τα είπε έτσι ή κάπως έτσι, δεν μας ενδιαφέρει αν ανασκεύασε ή πως ανασκεύασε, δεν μας ενδιαφέρει αν ή πλειοψηφία των εφοπλιστών καθώς και η ένωση τους διαχωρίζουν την θέση τους, όλα αυτά είναι τυπικά, ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτε, γιατί είμαστε σίγουροι ότι έτσι σκέφτεται η πλειοψηφία τους και ας μην το εκφράζουν από τυπική ευγένεια.

     Αυτή η φλούδα γης δεν έχει, δεν μπορεί , δεν καταφέρνει ή δεν θέλει να προσφέρει πολλά στον λαό της, έτσι λοιπόν αναγκάζει τα παιδιά της να ξενιτευτούν, να ανοίξουν τα φτερά τους , να ακονίσουν το μυαλό τους και πάρα πολλοί να διαπρέψουν, ιδιαίτερα στην ναυτιλία. Δεν ξέρουμε πολλούς Ελβετούς ναυτικούς και πλοιοκτήτες διότι η άνετη ζωή στην χώρα τους δεν τους διώχνει.

     Ο Έλληνας έγινε ναυτικός , καραβοκύρης, ξενιτευτής όχι από χόμπι , αλλά από ανάγκη. Θα έπρεπε όλοι αυτοί να χρωστούν ευγνωμοσύνη στην Γαλανόλευκη και ότι αυτή αντιπροσωπεύει (γιατί με την εγγύηση της Γαλανόλευκης πήραν τα 100 Liberty , γιατί από την Γαλανόλευκη πήραν τα περίφημα θαλασσοδάνεια , γιατί από την Γαλανόλευκη (και για λόγους που δεν είναι της παρούσης) πήραν τα χρήματα του Ν.Α.Τ. και τα διασπάθησαν.

     Μπορεί η Ελλάδα σαν μικρή χώρα να μην έχει εθνικές μεταφορές κι’έτσι δεν μπορεί να στηρίξει την ναυτιλία της. Έχει όμως δώσει ‘’γή και ύδωρ ‘’στους Έλληνες καραβοκύριδες και το κυριότερο ένα ικανότατο εργατικό δυναμικό, με τις πλάτες και τις θυσίες του οποίου μεγαλούργησαν. Αντί λοιπόν να προσπαθούν να ανταποδώσουν τα ελάχιστα σ’αυτή την χώρα, της πετάνε την κοπριά τους στο πρόσωπο της Ελληνικής κυβέρνησης όποια και αν είναι αυτή.

     Έλληνες πλοιοκτήτες ας χρωστάτε λοιπόν την ευγνωμοσύνη στις Φιλιππίνες στο Μπαγκλαντές στην Σρι Λάνκα στο Πακιστάν στην Ουκρανία στην Πολωνία και όπου αλλού και την Ελλάδα ας την χρησιμοποιείτε για διακοπές και αφόδευση.

     Αντί εσείς οι άριστοι να προσπαθήσετε να βελτιώσετε αυτή την χώρα, εκμαυλίσατε κυβερνήσεις πρόσωπα και ότι άλλο μπορούσατε και αποκομίσατε ένα κάρο οφέλη, της γυρίζετε την πλάτη και κρεμάτε στις πρύμες των καραβιών σας όποιο πανί σας κάνει κέφι. Ας είστε καλά, να ξέρετε πάντως ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες και δύο μέτρα πάνε στον καθένα μας είτε έχει εκατό καράβια ή τίποτε.

     Οι δε δωρεές σας πλην ελαχίστων , αποσκοπούν στο να βελτιώσουν το κοινωνικό σας προφίλ και την υστεροφημία σας.

     Πάρτε Έλληνες στα καράβια σας και ο Λαός και η Πατρίδα θα σας χρωστούν ευγνωμοσύνη.

                                              Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *