Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
Σχόλια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ          

 ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’

ΑΝΤ.ΤΡΙΤΣΗ 50, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ , 28 100

ΤΗΛ/ΦΑΞ : 2671025656

ΚΙΝ.: 6939376088

Email: somkenaf@yahoo.gr

Διαδίκτυο: www.alidromos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Επί επτά χρόνια συνεχίζονται οι ντοκουμενταρισμένες διαμαρτυρίες των συνταξιούχων ναυτικών, οι πιο πρόσφατες από την ΠΕΣΝΑΤ, της ΠΕΣΠΕΝ και της ΠΕΣΝΑΤ Χίου, για τον νόμο/έκτρωμα 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) με τον ντροπιαστικό για ένα σοβαρό κράτος «επαναϋπολογισμό» των παλαιών συντάξεων και την εφεύρεση/κλοπή της «προσωπικής διαφοράς» που καθιέρωσε, κυρίως για την παραβίαση αυτού του ίδιου του νόμου από τους αρμόδιους του ΕΦΚΑ, καθιερώνοντας συντάξεις δύο ταχυτήτων και μόνο για τους συνταξιούχους ναυτικούς, σε συνταξιοδοτηθέντες πριν και μετά τον «νόμο».

Με τα ίδια προσόντα, την ίδια προϋπηρεσία και έχοντας πληρώσει τις ίδιες εισφορές στο ίδιο ταμείο (ΝΑΤ) οι παλαιοί παίρνουν σύνταξη κατά 25% περίπου μικρότερη από αυτή των νέων συνταξιούχων. Και αυτό επειδή αφήνει για όλους τους παλαιούς εκτός υπολογισμού την 13η σύνταξη (δώροΧριστουγέννων) και την 14η σύνταξη (δώρο Πάσχα και δώρο Θέρους – από μισή σύνταξη ανάλογα-) και για τις οποίες έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες εισφορές, όσο ο ναυτικός ήταν εν ενεργεία.

ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ περί τακτοποίησης αυτής της τόσο εμφανούς αδικίας, κανείς ανευθυνοϋπεύθυνοςδεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί!!!.

Μας κλέβουν δηλαδή κάθε χρόνο τρεις συντάξεις (0.24 χ 12 = 3) που επαναλαμβάνουμε οι εισφορές ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ. Και στα επτά χρόνια, μέχρι τώρα, μας έχουν αρπάξει πάνω από 20 συντάξεις.

Ίσως να έχουν δίκιο, πως ένα γιαούρτι μας αρκεί να επιζήσουμε, το γιαούρτι όμως προσφέρεται και για άλλους σκοπούς! Δεν θα πρέπει να διατηρούμε ένα αξιόλογο απόθεμα γι’ αυτούς;.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *