Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Σχόλια

Δελτίο Τύπου

                                                    «ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΟΝΙΟΥ»

     Μετά την εκλογή νέου Δ.Σ. του συλλόγου «Φίλοι του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου» (Πρόεδρος ο εμπνευστής της δημιουργίας του Μουσείου και πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας καπετάν Άγγελος Μπενετάτος, αντιπρόεδρος η Χάιδω Νικολετάτου, κοινοτάρχης Μεσοβουνίων Ερίσου, Γραμματέας η κ.Σοφία Βουτσινά – Πανταζή, προϊσταμένη του τοπικού γραφείου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δ.Ελλάδος- Ιονίων Νήσων, Ταμίας ο Αντώνης Λουβερδής, πρώην πρόεδρος ΚΑΠΗ, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ο κ.Σωτήρης Κουρής, Αντιπερειφερειάρχης και μέλη ο κ.Σπύρος Μοσχόπουλος , τέως βουλευτής και ο κ.Μάκης Μεταξάς τέως Νομάρχης), ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια  συνέχισης/ αποπεράτωσης και λειτουργίας αυτού του έργου, που δεν αφορά μόνο τους ναυτικούς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Κεφαλονιάς, επί αιώνες «ναυτομάνας» του Ιονίου και χώρος ευημερίας και πολιτισμού που οι ναυτικοί συνεχώς της «κουβαλούσαν».

     Στην κοινή επίσκεψη του προέδρου του Συλλόγου μας καπετάν Τάσσου Παγουλάτου και του προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου» στον Δήμαρχο Αργοστολίου κ.Θεόφιλο Μιχαλάτο, τους υποσχέθηκε πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να «ξεκολλήσει» από το τέλμα αυτό το έργο – δεύτερο γεφύρι της Άρτας, που θεμελιώθηκε πριν 26 χρόνια, αλλά η περίφημη «Ελληνική πραγματικότητα», αδιαφορία, ευθυνοφοβία, πολυνομία, στερούν την Κεφαλονιά από ένα από τα κυριότερα κομμάτια του πολιτισμού και της ιστορίας της.

     Με απογοήτευση αναλογιζόμαστε πόσα δείγματα αυτού του πολιτισμού εξαφανίστηκαν από τα απειράριθμα καπετανόσπιτα του νησιού.  Και θα είναι έγκλημα αν αφεθούν στην τύχη τους όσα έχουν απομείνει. Γι’αυτό κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους και φίλους , σ’όσους μας διαβάζουν, να γίνουν μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου χωρίς καμιά απολύτων οικονομική υποχρέωση, απλώς για να δυναμώσει η φωνή του Δ.Σ. του.

     Αλλά και σε όσους κατέχουν οιουδήποτε είδους ναυτικό αντικείμενο και θέλουν να αξιοποιηθεί τοποθετούμενο στις προθήκες του Μουσείου με το όνομα του δωρητή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον καπετάν Άγγελο Μπενετάτο (26710-87260 και 6944866151» , ώστε να προετοιμαστεί η μελέτη χωροθέτησης (σημείο τοποθέτησης κάθε εκθέματος) προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες .

     Ελπίζουμε αυτή την φορά η προσπάθεια να αποδώσει και να μην παραπεμφθεί στις συνηθισμένες Ελληνικές καλένδες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Α.Παγουλάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *