Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Δελτία ΤύπουΣχόλια

Δελτίο τύπου / Διαμαρτυρία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

            ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’

Α.ΤΡΙΤΣΗ 50, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ , 281 00

ΤΗΛ/ΦΑΞ : 2671025656

Email: somkenaf@yahoo.gr

Διαδίκτυο: www.alidromos.gr

        Αγαπητοί συνάδελφοι

     Ένα ακόμη θλιβερό γεγονός έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη σειρά των αιματηρών επιθέσεων σε πλοία της ποντοπόρου παγκόσμιας ναυτιλίας. Την νύκτα της περασμένης Πέμπτης 29 Ιουλίου, κατόπιν επιθέσεως ανοικτά του κόλπου του Ομάν σε δεξαμενόπλοιο υπό Λιβεριανή σημαία, δύο ναυτικοί έχασαν την ζωή τους , ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος. Θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου που διεξάγεται στις θάλασσες του κόσμου , εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέρονται και παιγνίδια στρατηγικής , ανάμεσα σε αντιμαχόμενα κράτη με διαφορετικές επιδιώξεις.

     Εμάς σαν ναυτικούς ουδόλως μας αφορά το τι επιδιώκει ο κάθε πόλος εξουσίας, εμείς φεύγουμε από τα σπίτια μας για να ταΐσουμε τις οικογένειες μας άσχετα με τι εθνικότητα έχει ο καθένας μας, Έλληνες, Βρετανοί , Ρουμάνοι , Γάλλοι, Τούρκοι, Αμερικάνοι κτλ, θέλουμε να φύγουμε να δουλέψουμε με ασφάλεια και να γυρίσουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας.

Θα θέλαμε λοιπόν να στείλουμε το σήμα του κινδύνου σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου και ιδιαίτερα στην δική μας όποια και αν είναι αυτή, ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Από την μια μεριά οι πειρατείες σε διάφορα μέρη του πλανήτη, από την άλλη οι επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα έχουν θύματα αθώους ναυτικούς.

Αυτοί λοιπόν που πριν από λίγα χρόνια ισχυρίζονταν ότι θέλουν να επιβάλουν την δημοκρατία στον Περσικό και αλλού ( έτσι μου είχε απαντήσει Κυβερνήτης Αμερικάνικου αντιτορπιλικού όταν αρνήθηκα να υπακούσω σε εντολές του ) που βρίσκονται σήμερα ? Έκαναν σμπαράλια τον Περσικό κόλπο αφήνοντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που πήγαν δήθεν να λύσουν. Μήπως δείχνουν ευαισθησία στους καπταιν Φίλιπς μόνο.

Οι άλλες κυβερνήσεις τι κάνουν, γιατί σιωπούν  ή ανέχονται. Εμάς ποιος θα μας προστατεύσει από τον κάθε , δικαίως ή αδίκως δυσαρεστημένο?

Ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι δύο αδικοχαμένοι θα είναι τα τελευταία θύματα στην αλυσίδα των αθώων και ότι η παγκόσμια κοινότητα θα πάρει θέση για να γίνουν οι θάλασσες του πλανήτη ασφαλείς.

Για τον σύλλογο

Ο προέδρος

Α.Παγουλάτος

Συνταξιούχος Πλοίαρχος

Μια σκέψη για το “Δελτίο τύπου / Διαμαρτυρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *