Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

 

Επιστροφή «περικοπών» στους ένστολους επιδίκασε το ΣτΕ δίνοντας περιθώριο οκτώ μηνών στο κράτος για να συμμορφωθεί με την απόφασή του. Αλλιώς το απειλεί με πρόστιμο. Που θα το εισπράξει ποιος; Φυσικά για το ποιός θα το πληρώσει δεν χρειάζεται σκέψη. Αυτονόητο είναι, εμείς, η κοινωνία. Φυσικά και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όποιον κι αν αφορούν, ακόμη και τους Τούρκους φυγάδες. Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Αν είναι υπέρ των πιο φουκαράδων απ’τους απλούς πολίτες ή υπέρ ναυτικών. Για παράδειγμα εκείνη την απόφαση του ΣτΕ, του 2012, που δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε, σύμφωνα με την οποία τα χαράτσια που είχαν επιβληθεί στους συνταξιούχους 5%, 10% και 20%, για συντάξεις 100-1500, 1500-2000 ευρώ αντίστοιχα και κρίθηκαν αντισυνταγματικές, την σεβάστηκε μήπως αυτός ο απίθανος τραγέλαφος που αποκαλείται κράτος; Η μήπως μετάνιωσε για εκείνη την εγκληματική απόφασή του να μειωθούν οι συντάξεις των ναυτικών κατά 7% από το πρώτο ευρώ ενώ στους στεριανούς 12% όμως για το κομμάτι της σύνταξης πάνω από τα 1300 ευρώ, με αποτέλεσμα από το 2012 ως τώρα να μας έχουν αρπάξει περί τα 6500 ευρώ παραπάνω απ’τους στεριανούς; Να σημειώσουμε εδώ πως για τέτοια σύνταξη , 1300 ευρώ, καπετάνιοι και Α’ Μηχανικοί πληρώνουν ακόμη και σήμερα(μαζί με τον εργοδότη) πάνω από 3000 ευρώ κάθε μήνα.

Και για να ενισχύσει το κράτος το αίσθημα «δικαιοσύνης» που μας εμπνέει, την ώρα που επίκειται ο περαιτέρω σφαγιασμός των συντάξεων μας δίνει αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους μέσω της «ωρίμανσης». ‘όπως διαβάζουμε.

Και εμείς οι τεμπέληδες, οι λουφαδόροι, η αριστοκρατία των εργαζομένων, οι ναυτικοί, αντί σαν ένδειξη αλληλεγγύης προς τους τέως, νυν και επίδοξους κυβερνήτες μας, να τους προσφέρουμε ακόμη και «τα σώβρακά μας» προκειμένου η χώρα να πληρώνει τα χρέη της, για τα οποία αυτοί είναι εντελώς αθώοι, κάνουμε ουρές έξω από το Λιμεναρχείο για να καταθέσουμε αιτήσεις για επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων, εν είδη ζητιάνων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *