Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Σχόλια

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ν.ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ»

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Πριν έξη χρόνια σχολιάζαμε τις δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού, όποιος κι’αν ήταν καμιά σημασία δεν έχει, πως «οι θυσίες του λαού έπιασαν τόπο». Η ληστεία δηλαδή κάποιων κοινωνικών ομάδων, γιατί η «θυσία « είναι εθελοντική. Εκτός αν πρόκειται για ζώα, βόδια, πρόβατα ή κοτόπουλα, όπως ακριβώς πολλές απ’τις ELIT της χώρας μας θεωρούν. Στα προς «θυσία» ζώα, θάπρεπε ίσως να συμπεριλάβουμε και τα γουρούνια, μας μπερδεύει όμως ο Όργουελ, γιατί στην «ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» του, αφού τα ζώα διώξανε τον παλιό ιδιοκτήτη, τα γουρούνια κατάφεραν να πάρουν στα «χέρια» τους το κουμάντο της «ΦΑΡΜΑΣ» οπότε έγιναν ELIT. Πάντως το αν έπιασαν τόπο οι «θυσίες» το νοιώθουμε στο πετσί μας από τότε έως τώρα. Περικοπές, μειώσεις εισοδήματος, φόροι/χαράτσια χωρίς κάποιο «έναντι» απ’ το κράτος. Και τώρα θα βγούμε απ’το μνημόνιο, μέσα στο οποίο ευρισκόμενοι, μας δάνειζαν με 1%, αλλά μας επέβαλαν μέτρα οι δανειστές ενώ τώρα που θα «βγούμε» στις αγορές θα μας δανείζουν με επιτόκιο 3-4 %, όμως θα κάνουμε κουμάντο εμείς. Εννοείται πως θα συνεχίζονται οι θυσίες των κοτόπουλων, των προβάτων και των βοδιών, όμως δεν θα μας (τους) ελέγχει κανείς. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο.

Μέσα σ’αυτό το «κοινωνικό γίγνεσθαι» διεξήχθησαν τόσο η εφετεινή Γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου όσο και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., την Κυριακή 29/10/17, στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση των συναδέλφων, μια κάποια αισιοδοξία όμως πρέπει να υπάρχει. Γιατί και η απουσία μεγάλου αριθμού συναδέλφων που σχεδόν ποτέ δεν έλειψαν από καμιά μας εκδήλωση, φανερά τα σημάδια του «πανδαμάτωρος», υπέρ-αντισταθμίστηκε από την παρουσία άλλων συναδέλφων, κατά κανόνα πολύ νεώτερων από τους απόντες, και οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στην απλή παρακολούθηση των τεκταινόμενων, αλλά πήραν και ενεργό μέρος στις διαδικασίες. Αλλά και επειδή το νέο Δ.Σ. ανανεώθηκε αρκετά, τα τρία από τα επτά τακτικά μέλη είναι καινούργια, προ παντός όμως πολύ νεώτερα ηλικιακά από τα αποχωρούντα, κατά σχεδόν 60 χρόνια συνολικά. Το ψήφισμα , ενδεικτικό του κλίματος της γενικής συνέλευσης, αλλά και ολόκληρης  – πιστεύουμε – της ναυτικής οικογένειας όχι μόνο της Κεφαλονιάς, έχει  ήδη δημοσιοποιηθεί με δελτίο τύπου αλλά δημοσιεύεται και στην εφημερίδα μας. Παραθέτουμε, τέλος, την σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τριετούς θητείας, όπως αποφασίστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 01/11/17, καθώς και την σύνθεση της επιτροπής οικονομικού  ελέγχου:

Πρόεδρος Δ.Σ.: Παγουλάτος Τάσος,  Αντιπρόεδρος : Κοσμετάτος Διονύσης,

Γραμματέας : Τζάκης Σπύρος, Ταμίας: Μαρκέτος Διονύσης. Σύμβουλοι: Μαρκέτος Βαγγέλης, Λασκαράτος Σπύρος και Αποστολάτος Νίκος. Αναπληρωματικοί: Όρκουλας Γιώργος, Κουλουμπής Κώστας , Αλιβιζάτος Διονύσης.

Επιτροπή οικονομικού έλεγχου: Κουταβάς Σπύρος, Καρλούκας Κώστας , Λιοσάτος Δημήτρης. Αναπληρωματικοί: Τσιλιμιδός Βαγγέλης και Καραβιώτης Δημήτρης.

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *