Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σχόλια

Η εικαστική συλλογή ”18 θεές της θάλασσας”

Αργοστόλι    18/10/2017

 

 

Με ανάμεικτα συναισθήματα, αγανάκτησης και ικανοποίησης/δικαίωσης, πληροφορηθήκαμε την απόφαση για την τοποθέτηση-επιτέλους- στον χώρο προ του «μπαστουνιού» στο λιμάνι του Αργοστολιού, της εικαστικής συλλογής «18 θεές της θάλασσας» που πριν 12-13 χρόνια, ο τότε δήμος Αργοστολίου αγόρασε από την ζωγράφο – κεραμίστρια Έφη Σπηλιώτη.

Αγανάκτηση γιατί άφησαν να περάσουν τόσα χρόνια μέχρι να γίνει κάποια κίνηση για αξιοποίηση τους.

Αγανάκτηση γιατί τόση σημασία έδιναν οι τοπικές αρχές, ώστε μετά κάποια χρόνια απ’την απόκτησή τους απ’ τον Δήμο, σε σχετικό αίτημα μας για ενημέρωση περί της τύχης τους, ο τότε αντιδήμαρχος αντέδρασε με ένα «ναι , κάτι έχω ακούσει…….».

Αγανάκτηση γιατί μένουν ανεκμετάλλευτα πολλά πολιτιστικά – τουριστικά «ατού» μας (Κάστρο Αγ.Γεωργίου, βυθισμένη  «πολιτεία» στα Κάκαβα, μοναστήρι των Σισσίων (Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης) και σύνδεση του με το ετήσιο προσκύνημα των Ιταλών στο μνημείο της Μεραρχίας AQUI, κάποια απ’αυτά).

Και ικανοποίηση/δικαίωση επειδή στα τελευταία 8-9 χρόνια , σχεδόν σε κάθε φύλλο της εφημερίδας μας αναφερόμαστε σ’αυτό το εικαστικό αριστούργημα της κ.Σπηλιώτη, συντελώντας – πιστεύουμε – να μη ξεχαστεί.

Το πόσο εγκληματική ήταν η αδιαφορία, το τι και πόσα θα κερδίσει ο πολιτισμός μας , αλλά και ο μαθητόκοσμος και γενικά η κοινωνία, θα φανεί όταν τελειώσει η τοποθέτηση αυτών των θεοτήτων, Νηρηίδων και Ωκεανίδων, στον χώρο που τους πρέπει, σ’ένα περίπου χρόνο , όπως ειπώθηκε. Ελπίζουμε να μην εφευρεθεί κάποιο εμπόδιο και να ματαιωθεί αυτό το πρωτότυπο, οικουμενικού συμβολισμού και υψηλής καλλιτεχνικής σύλληψης έργο.

 

 

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *