Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς “Ο Νίκος Καββαδίας” ιδρύθηκε στις 27 Μαΐου 1999, από 33 Κεφαλλονίτες Ναυτικούς, έπειτα από “κυοφορία” κάποιων μηνών, της αρχικής ιδέας των συναδέλφων Διονύση Μαρκέτου, Φώτη Γασπαρινάτου, Λούκα Νιφοράτου, Αγγελου Μπενετάτου και Γιώργου Παπαδάτου. Σήμερα έχει πάνω από 600 μέλη, στην Κεφαλονιά, σε Αθήνα – Πειραιά, λοιπή Ελλάδα, Η.Π.Α. και Λονδίνο.

ΣΤΟΧΟΙ
Η δημιουργία και η καλλιέργεια κλίματος φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, η προσπάθεια βελτίωσης της θέσης των ναυτικών, η αναβάθμιση και η προβολή της κοινωνικής τους παρουσίας, η καταγραφή των συνθηκών της ζωής των ναυτικών.

ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ
Εκδίδει το διμηνιαίο έντυπο “Η ΘΑΛΑΣΣΑ” που τυπώνεται σε πάνω από 1000 φύλλα και αποστέλλεται στα μέλη και στους φίλους και συνδρομητές, αλλά και στα συνδικαλιστικά ναυτικά σωματεία του κέντρου, συγγενείς συλλόγους. Μέσα σε αυτό, εκτός από τις θέσεις και τους προβληματισμούς των ναυτικών, δημοσιεύονται άρθρα, απόψεις και συνεργασίες, συναδέλφων ή φίλων του συλλόγου, συγγραφέων, λογοτεχνών, δημοσιογράφων, φιλολόγων κ.α. για ποικίλους τομείς.