Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Σχόλια

Με σημαία μπικίνι;

Marshall Islands ή Δημοκρατία των νήσων Μάρσαλ, στον κεντρικό Ειρηνικό. Αποτελείται από δύο παράλληλες αλυσίδες από κοραλλιογενείς ατόλλες, την Ράτακ και τη Ράλικ, συνολικής έκτασης 181 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχεδόν διπλάσια της Ιθάκης, με καμιά σαρανταριά χιλιάδες κατοίκους, μικρονησιακής καταγωγής. Γνωστή κι’απ’τις δοκιμές ατομικών όπλων από τις ΗΠΑ, από το 1946 έως το 1958, που γινόντουσαν στις ατόλες Μπικίνι και Ενιβετόν, έτσι την πρόφεραν τότε (Enewetak). Πρωτεύουσα αυτής της δημοκρατίας το Majuro. Διοικείται από ένα πρόεδρο που εκλέγεται από το 33μελές κοινοβούλιο της χώρας.

Το Marshall Islands Registry (Νηολόγιο), κατέχει πλέον την πρώτη θέση παγκοσμίως στα δεξαμενόπλοια, με εγγεγραμένο σ’αυτό τονάζ 44,6 εκατομ. gross, αφήνοντας δεύτερη την Λιβερία με 40,6 και τον Παναμά τρίτο με 36,1 .  Τα περισσότερα απ’αυτά τα δεξαμενόπλοια είναι Ελληνικά (προφανώς λόγω γειτνίασης των χωρών μας), αλλά και των ΗΠΑ. Το σύνολο πλέον των πλοίων που στην πρύμη τους με υπερηφάνεια κυματίζει η σημαία/μπικίνι ανέρχεται σε 3.937, συνολικού τονάζ 137.3 gross.

Την ίδια υπερηφάνεια σίγουρα θα αισθάνονται και όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι ΥΕΝ μας και οι λοιποί αρμόδιοι, που κατάφεραν και ξεφορτώθηκαν το μεγαλύτερο κομμάτι της ποντοπόρου ναυτιλίας. Λιγότερους μπελάδες θάχουν πλέον, θα κοιμούνται πιο ήσυχοι (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Πρόεδρος του ως άνω νηολογίου ο Μπίλ Γκάλαχερ, προφανώς μικρονησιακής καταγωγής, όπως δείχνει και τα’ονομά του.

(σημ: Υποτίθεται πως η δική μας δημοκρατία είναι πιο σοβαρή και τα δικά μας νηολόγια πιο αξιόπιστα. Το ξέρουμε πως δεν είναι , μα τι να κάνουμε, να «κλαίμε»; Βαρεθήκαμε . Το ρίχνουμε λοιπόν στην πλάκα.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *